img_blog_post_5

Recept nedelje

Aperitiv Aperol Spritz - poslastica nastala u Italiji.

Ako izuzmemo sva domaća vrhunska vina po kojoj je inače Italija poznata, prva sledeća aperitivska poslastica za koju bi se opredelio skoro svaki prosečan Italijan je takozvani Spritz Aperol koktel sačinjen od Aperol pomorandžinog likera, penušavog venecijanskog vina Prosecco i soda vode! Ova osvežavajuća kombinacija napitaka svoju zahvalnost najviše duguje svom glavnom sastojku Aperol likeru sačinjenom od mešavine kvalitetnog bilja, korenja i citrusa – slatke i gorke pomorandže. Njegov originalni i tajni recept je prvi put uspešno predstavljen u Padovi 1919. godine od strane Braće Barberi, a zahvaljujući svojoj niskoj procentnosti alkohola od 11% u kombinaciji sa drugim kraljem aperitiva Proseccom vrlo brzo postaje omiljeno piće Italijana. Danas se u Italiji Spritz Aperol pije u svim gradovima širom Italije i predstavlja zaštitni znak tradicionalnog aperitiva!

Kako biste i vi barem na tren okusili ukus Italije predlažemo vam da u veliku vinsku čašu punu leda pomešate 3/3 Proseccoa, 2/3 Aperola i 1/3 soda vode! Poželjno je ovim redom kako se Aperol ne bi spustio na dno čase. Ukrasite ga sa kolutovima pomorandže, možete dodati i po neku maslinku i ukoliko je na vašem satu 19 h, vas aperitiv može da počne!

Uživajte! SALUTE!

O blogu


Na ovoj stranici moci cete da procitate razne zanimljivosti, novosti i novitete, predloge, muziku, recepte... Julijana bar tim

 

Posetite nas svakog radnog dana od 07:00 - 23:30

Nedeljom od 09:00 - 23:30